1

Frankgbosman`s Uploads

 • Recensie film 'The Rite' (2011) Exorcisme is een gelief onderwerp in Hollywood, vaak met gebroken priesterroepingen en het verliezen van persoonlijk geloof als gevolg. De nieuwste duiveluitdrijvingsfilm The Rite van regisseur Hafström draait (Goddank) om exact het tegenovergestelde: de twijfelende diaken hervindt zijn geloof en roeping door de confrontatie met het Kwaad. Cultuurtheoloog Frank G. Bosman recenseert de film voor 'Dit is de dag' (EO, radio 1), 02-03-11
  frankgbosman 00:00:00 627 1 Downloads 0 Comments
 • Aangekruist 26-02-11 In de wekelijkse mediacolumn 'Aangekruist' van Kruispunt Radio (RKK) deze week aandacht voor de docu Restrepo waarin een peloton van Amerikaanse soldaten in de Afghaanse Korengal Vallei worden gevolgd. Vrouwen die regelmatig de kerk bezoeken, zijn minder gevoelig voor de ups en downs van het leven, en zijn in het algemeen gelukkiger dan vrouwen die minder frequent of niet kerken, aldus onderzoek. En de Kathedrale Basiliek St. Bavo houdt via een website iedereen op de hoogte van de restauratie. De theoloog Kees van de Kooi denk in Trouw na over de vraag waarom vooral PvdA en CDA electoraal op hun donder krijgen: zij zijn bij uitstek van het Grote Verhaal, maar durven dat niet meer te brengen.
  frankgbosman 00:00:00 607 1 Downloads 0 Comments
 • Aangekruist 19-02-11 In de wekelijkse mediacolumn 'Aangekruist' van Kruispunt Radio (RKK) deze week aandacht voor Johannes Paulus II in een opmerkelijk filmpje uit 1979, waarin hij meejoelt met tienduizende Amerikaanse jongeren. Bijna op het einde van de 'speech' - of moeten we 'performance' zeggen - tilt de paus de absurde humor naar een metaniveau. Hij vergelijkt zijn eigen 'dierengeluiden' met 'tongentaal'. Verder Het Handboek Kerk en Internet, een boek over effectieve websites maken tot online biechten, en van twitternovenen tot virtuele gemeenschappen. Ook aandacht voor het 100-jarig bestaan van de H. landstichting en bioscoop Pathé presenteert de mooiste negen films ooit.
  frankgbosman 00:00:00 600 1 Downloads 0 Comments
 • Aangekruist 12-02-11 In de wekelijkse mediacolumn 'Aangekruist' van Kruispunt Radio (RKK) deze week aandacht voor de film Black Swan, een Oscarwaardige film over de eeuwige strijd in de menselijke ziel. Ook aandacht voor de website Meerdanikzelf.nl van de dominincaan André Lascaris. De week was er nogal wat gedoe over een iPhone-applicatie waarmee je kan 'biechten'. Het Vaticaan stond direct op de achterste benen: biechten kan niet virtueel! Ook werd deze week bekend dat het zaligverklaringproces van de filosoof Jacques Maritain (1882-1973) en zijn echtgenote Raïssa Oumançoff van start gaat.
  frankgbosman 00:00:00 605 1 Downloads 0 Comments
 • Aangekruist 05-02-11 In het boek I have a dream staan meer dan 100 toespraken die de wereldgschiedenis hebben veranderd: van Mozes en Jezus van Nazareth, via Napoleon, Hitler, Stalin, Troelstra en Jkonigin uliana tot Osamen Bin Laden en Barack Obama. De Braziliaanse documentaire I am Jesus, te zien op het Rotterdams fimfestival volgt drie verschillende mannen die zeggen dat ze Jezus zijn: een Siberische priester, een Indiase goeroe en een trippende ex-spion uit Engeland.
  frankgbosman 00:00:00 584 1 Downloads 0 Comments
 • Aangekruist 29-01-11 In de wekelijkse mediacolumn 'Aangekruist' van Kruispunt Radio (RKK) deze week aandacht voor het Rotterdams filmfestival met The Cross & the Mill over Breughels 'Kruisverheffing'. De documentaire De Weg naar het Avondland beschrijft in lokale interviews van Ethiopië tot Nederland, via het Midden-Oosten en Oost-Europa. In het boek Mijn school is katholiek wordt de katholieke traditie voor dummies uitgelegd in een prachtig geïllustreerde uitgave van Adveniat. En: theologie voor idereen, Lucepedia.nl.
  frankgbosman 00:00:00 1.01 K 1 Downloads 0 Comments
 • Aangekruist 22-01-11 In de wekelijkse mediacolumn 'Aangekruist' van Kruispunt Radio (RKK) deze week aandacht voor moderne passiespelen van Goude en het muzikale kunstwerk Genade van Frank Boeijen (cd en fotoboek). Op internet twittert pater Titus Brandsma over de laatste dagen van zijn leven. Binnen drie dagen heeft de heilige al meer dan 750 volgielingen gekregen. En @kathochismus twittert de gehele Kathochismus van de Katholieke Kerk (KKK).
  frankgbosman 00:00:00 619 1 Downloads 0 Comments
 • Aangekruist 08-01-11 @kathochismus, het Handboek Katholieke Ethiek van mgr. Eijk (red.), de herinneringen van de laatse priester-politicus en de film The Green Mile.
  frankgbosman 00:00:00 632 1 Downloads 0 Comments
 • Kerst 2010 Toespraak bij gelegenheid van Kerst 2010 / het Acht Uur Journaal
  frankgbosman 00:00:00 837 1 Downloads 0 Comments
 • Aangekruist 18-12-10 In de wekelijkse mediacolumn 'Aangekruist' van Kruispunt Radio (RKK) deze week aandacht voor de 'scoop' van het NRC dat het bisdom Den Bosch dossiers van seksuele misstanden heeft vernietigd onder de bisschoppen Bluyssen en Terschure. De kerstfilm The Polar Express vertelt het verhaal van een sceptische jongen die niet meer in de Kerstman gelooft. En in het lied Mary, did you know wordt een radicale incarnatietheologie poëtisch verwoord: 'Maria, als je het gezicht van je kind kust, kus je God zelf'.
  frankgbosman 00:00:00 661 1 Downloads 0 Comments
 • show more
frankgbosman
 • frankgbosman
 • profile viewed 1967 times
 • message share profile
X